מהדורות דיגיטליות המוטמעות בתוך מדיה חברתית היא תופעה נפוצה.
מדיה חברתית, או רשתות חברתיות – לפי הגדרה, הוא כינוי רווח לשירותי אינטרנט המאפשרים לגולשים לתקשר זה עם זה, תוך כדי שיתוף בתכנים.
המדיה החברתית, כך קובעת ויקיפדיה, היא מ”אבני הייסוד” של ווב 2.0 והפכה בימים אלה לכלי פופולארי מאד ברחבי האינטרנט. זאת עבור גולשים בכל מין, בכל גיל, בכל העולם.
שילובה של המהדורה הדיגיטלית – אם בתצורה של ספר דיגיטלי, חוברת דיגיטלית, קטלוג דיגיטלי וכד’ – כחלק בלתי נפרד מהמדיה החברתית, למעשה מאפשר חשיפה אדירה ואינטואטיבית של הפרסום למיליוני גולשים פוטנציאליים, השוהים זמן ניכר ברשתות הללו, המשמשות קשר והעברת אינפורמציה חינמית בין המשתמשים.
למעשה הרשתות החברתיות כוללת אתרים רבים המוגדרים כ”רשת חברתית”.
בראש ובראשונה עדיין הפייסבוק, אבל גם הטוויטר, Linkedin, המיועדת לאנשי מקצוע, Flickr לחובבי הצילום, אתרי בלוגים שונים ועוד.
למעשה, מרבית המשתמשים באינטרנט חברים ברשת חברתית כזו או אחרת.
“החברתיות” של אתרים אלה איננה קשר רק בין מכרים, ידידים או משפחה. לעתים הקשר הוא בין קבוצות המגלות עניין בנושא משותף או כאלה המבקשים להרחיב את הכרויותיהם הוירטואליות.
מהדורות דיגיטליות בכלי מדיה חברתית
הכלי הבסיסי של המדיה החברתית הוא הבלוג .
מדובר באתר אינטרנט או דף באתר שאליו הגולש מעלה תכנים. הבלוגים התפתחו במרוצת השנים ובעוד שבתחילת דרכם הם היו בעיקר בנויים מתוכן טקסטואלי, הרי שכיום ניתן למצוא תוכני וידאו ואודיו.
הרשת החברתית המקוונת מאפשרת לגולש לשתף את חבריו בתכנים שונים – טקסט, תמונות, וידאו, מוזיקה, אתרי אינטרנט בהם הוא נתקל וכדומה.
בשנים האחרונות ניתן להפיץ באותה השיטה ממש גם מהדורות דיגיטליות של ספרים, חוברות, קטלוגים ועוד.
העיקרון די פשוט: הגולש יכול להפיץ בעצם תמונה שמאחוריה מסתתר לינק המוביל את הלוחץ לשרת שעליו ניצבת המהדורה הדיגטלית.
ההטמעה ברשתות החברתיות פשוטה מאוד; בתחתית המערכת הדיגיטלית מצוי אייקון שלחיצה עליו פותחת חלון, המאפשר לך לבחור בין כל המדיות הדיגיטליות שקיימות כיום.
לחיצה נוספת על הרשת החברתית שבחרת – וזהו.
המהדורה הדיגיטלית שלך כבר מתפרסמת כפוסט חדש ובו תמונה וקישור.
הגולשים מוזמנים ללחוץ באמצעות העכבר על כריכת החוברת הוירטואלית.
לחיצה – והמגזין הדיגיטלי שלך כבר מוכן לדפדוף ולקריאה. כמה קל ופשוט.